Broncos leiden met 18 punten in verlies tegen leiders, zie Hail Mary citeerde controversiële no-call bij 2-punts conversie

Brandon Johnson verzekerde zich van een Weesgegroet, maar de mislukte tweepuntsconversie bezegelde het lot van Denver. (Justin Edmonds/Getty Images)

Een halve dag lang leken de Denver Broncos de bladzijde van hun rampzalige seizoen 2022 om te slaan.

Toen stortte het allemaal in.

De Broncos verspeelden een voorsprong van 21-3 tegen de Washington Commanders en zagen hun voorsprong vervolgens kwellen in een nederlaag van 35-33 nadat een Weesgegroet hen de kans gaf om de wedstrijd gelijk te trekken.

Met nog drie seconden te gaan, vond Russell Wilson Brandon Johnson op een onverwacht weesgegroet van 50 meter dat afketste op verschillende verdedigers uit Washington voordat hij in de handen van een Denver-ontvanger belandde om een ​​tweepuntsconversiepoging op te zetten.

Maar de no-call-poging leidde tot de overwinning van Washington. Wilson keek naar Courtland Sutton in de eindzone met Benjamin St. net dekking. St. maakte net contact met Sutton voordat de bal arriveerde en de pass onvolledig viel.

Maar de officials weigerden de vlag te gooien en de leiders kwamen als overwinnaars uit het veld tevoorschijn.

De finish sloot een zware dag af voor de Broncos, die hun aanval het grootste deel van de tweede helft zagen afnemen nadat ze al vroeg een grote voorsprong hadden opgebouwd. Terwijl de aanval van Denver stagneerde, had de verdediging moeite om een ​​evenwichtige Washington-eenheid onder leiding van eerstejaars quarterback Sam Howell in bedwang te houden.

Brian Robinson’s touchdown-run van twee meter bezorgde de Commanders hun eerste voorsprong op 28-24 met nog 13:25 in de wedstrijd. Robinson maakte een run van 15 meter gedurende zeven minuten om Washington op 11 voorsprong te zetten.

READ  NASCAR straft Cole Caster, SHR-team #41

Denver scoorde een velddoelpunt als reactie nadat hij bij zijn volgende balbezit naar de one-yard-lijn van Washington was gereden. De Broncos dwongen vervolgens een strafschop af met nog 48 seconden te gaan om de late drama’s op te zetten.

De comeback van 18 punten is de grootste van Washington sinds 2015, toen Kirk Cousins ​​een rally leidde van een 24-0 achterstand naar een 31-30 overwinning op de Tampa Bay Buccaneers. Zijn kenmerkende strijdkreet ‘Je vindt het leuk’. De Chiefs staan ​​nu op 2-0 na hun overwinning in week 1 op de Arizona Cardinals.

De hete start van Denver eindigt in een verpletterende teleurstelling

De dag in Denver begon voor de thuisploeg uitstekend met een nieuwe aanval onder leiding van eerstejaarscoach Sean Payton en aanvallende coördinator Joe Lombardi. De grote acties kwamen terug van voormalig Pro Bowler Wilson, die de Broncos met 14-3 op voorsprong zette met een touchdownpass van 60 meter naar Marvin Mims Jr.

Een slag van 53 meter op Mims op het volgende balbezit van Denver hielp bij het opzetten van een nieuwe Broncos-touchdown om de voorsprong uit te breiden naar 21-3.

Tegen de rust had Wilson zes van de acht passes voltooid voor 154 yards en twee scores. De aanval van Denver leverde een totale overtreding van 223 meter op. Het lijkt erop dat de vonk is teruggekeerd.

Maar de tweede helft was in het voordeel van Howell en Robinson, aangezien Washington een 32-3 voorsprong nam in het tweede kwartaal. Howell voltooide 18 van de 32 passes voor 303 yards met drie touchdowns en één onderschepping in zijn tweede wedstrijd sinds hij werd uitgeroepen tot fulltime starter. Robinson noteerde 129 yards van scrimmage en twee scores.

READ  Cowboys-Giants, Jets-Bills hoogtepunten Week 1 om het seizoen te beginnen

Wilson eindigde dag 18 van 32 voor 308 yards met drie touchdowns en één onderschepping. Hij plaatste de hoogste afstand in de tweede helft van de laatste twee drives van Denver, waaronder een Weesgegroet van 50 meter. Hij voegde 56 yards op de grond toe.

De Broncos vallen door de nederlaag terug naar 0-2 terwijl ze hun zoektocht voortzetten om de teleurstelling van vorig seizoen tot het verleden te behoren.