mei 6, 2024

Coco Gauff swingt en steelt vervolgens de spotlight op de US Open

In de openingsset van haar wedstrijd in de derde ronde tegen Elise Mertens op vrijdag zag Coco Gauff er feilloos en gefrustreerd uit alsof ze het toernooi vroegtijdig zou beëindigen, wat eerder deze week op de US Open niet het geval was.

Mertens, de 27-jarige Belg, speelde los en agressief, terwijl Gough, de 19-jarige Amerikaanse ster, bij vrijwel elke slag fout na fout maakte. Gauff, die doorgaans over een buitengewone emotionele volwassenheid en kalmte beschikt, toonde frustratie gedurende het eerste deel van de wedstrijd en schreeuwde ongewoon na een dubbele fout in de eerste set, die Mertens met 6-3 won.

Het was plotseling gemakkelijk voor te stellen dat Gauffs US Open-carrière op deze kille avond in New York ten einde zou komen.

In plaats daarvan draaide Gove de bal om en draaide de emotionele rollen om naar Mertens. Ze won de tweede set minder wankel met 6-3, en bij de derde set was het duidelijk hoe wanhopig Gauff was om te winnen, aangezien ze haar fenomenale voetsnelheid gebruikte om elke bal op te sporen, waardoor Mertens gedwongen werd fouten te maken. Gauff won de derde set netjes met 6-0.

“De energie die ik vandaag heb heeft me zeker geholpen”, zei Gauff in haar interview op het veld. “Ik had het gevoel dat je elk punt naar mijn beste vermogen speelde.” “Als je de eerste set verliest, weet je dat je moet laten zien dat je al die energie in de eerste set hebt gestoken en dat je klaar bent om te spelen.”

READ  MLB's bedreigde aascrisis: de operatie van Spencer Stryder is de laatste herinnering aan wat honkbal heeft verloren

Goff zei dat “de drie jongens iedereen laten zien dat ik niet zonder slag of stoot ga verliezen”.

De vroege avondwedstrijd in het Arthur Ashe Stadium trok een volle menigte, waaronder popster Justin Bieber en zijn vrouw, model en influencer Hailey Bieber, samen met Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour en actrice Katie Holmes.

Het publiek is sinds de openingsuitzending van vanavond uit balans voor Goff. Gezangen van “Let’s go Coco” en “Finish it Coco” weerklonken door het stadion. Het publiek sprong overeind en fans juichten elkaar toe bij elke positieve wending voor Gauff, hoewel de voortgang traag verliep tot de tweede set.

Vrijdag Voor de derde keer gemarkeerd De twee stonden tegenover elkaar, waarbij Gauff hun meest recente ontmoeting in twee sets won op de French Open 2022. Gauff gaf in een interview voorafgaand aan de wedstrijd toe dat ze hun laatste ontmoeting met gemak won, en ze had niet verwacht dat ze dit zo gemakkelijk zou winnen. tijd.

Al kort in de eerste set leek het vrijwel zeker dat Mertens door zou gaan naar de laatste zestien. Toen veranderden de zaken.

Gauff verloor de eerste game van de tweede set en vocht daarna hard om de service vast te houden na zes gelijkspelpunten. En op de zesde dag kreeg ik een verpletterende klap in het midden en riep: “Kom op!” Het was op dat moment haar vierde aas van de wedstrijd. Naarmate het spel vorderde, vuurde ze een hachelijke backhand af en toen Mertens een backhand over het veld zigzakte, dook Gauff naar binnen, rende naar de bal en sprong vervolgens de lucht in om hem met haar forehand op de lijn te slaan.

READ  Erling Haaland bereikt het 50e doelpunt in de Engelse Premier League en breekt het record

Toen ze de tweede set met een backhand op de doellijn pakte, balde ze haar vuist en strekte haar armen uit, waardoor het publiek werd uitgenodigd om voor haar te juichen. Mertens zag er hopeloos uit.

Gauff begon sterk aan de derde set en de partij van Mertens viel volledig uiteen. Ze scoorde forehands en sloeg lange backhands en maakte een dubbele fout.

Gauff speelt vervolgens Caroline Wozniacki, die onlangs terugkeerde naar tennis nadat ze drie jaar geleden met pensioen ging om zich te concentreren op het opbouwen van een gezin. Wozniacki maakte een indrukwekkende start van het toernooi en versloeg Petra Kvitova in twee sets in haar wedstrijd in de eerste ronde en Jennifer Brady in drie sets, na een achterstand van één set, in haar wedstrijd in de tweede ronde.

Gauff zei dat ze tegen Wozniacki zei toen ze met pensioen ging dat ze wenste dat ze de kans had om met haar te spelen. ‘Deze wens is uitgekomen’, zei ze. “Het spelen van een legende als zij is echt spannend en ik zou dit moment niet als vanzelfsprekend beschouwen.”

Gauff, die eruitzag als een veteraan toen ze Mertens versloeg in de derde set, herinnerde ons er snel aan dat ze nog een tiener was.

In een interview op ESPN’s bureau in Ashe na de wedstrijd zei Gauff dat ze Bieber in de menigte zag tijdens de tweede set.

“Oh ja, ik heb zeker gezien wie daar was”, zei ze lachend. “Ik dacht dat ik niet kon verliezen van Justin Bieber. Ik heb geen wedstrijd verloren nadat ik dat zag. Ik werd een beetje zenuwachtig toen ik hem voor het eerst zag, en toen herinnerde ik me dat president Obama en Michelle Obama in mijn wedstrijd zaten.” de eerste ronde.

READ  Maak kennis met de Bucks-fan die Jimmy Butler's Game 1-meesterwerk voedde... met koffie