april 29, 2024

Flau'Jae Johnson, LSU verzamelt zich voor Sweet 16-overwinning op UCLA

ALBANY, N.Y. – Met nog zes seconden te gaan en de wedstrijd eindelijk in handen na een wild vierde kwart, keek LSU-bewaker Flau'Jae Johnson naar het LSU-publiek en stak zijn duimen omhoog. Slechts een paar seconden later kwam er een 78-69 Sweet 16 overwinning op UCLA, en ze keek ook naar de UCLA-bank en de fans, wat aangeeft dat deze dag aan haar Tigers toebehoorde.

Nog maar een paar minuten geleden was dat zeker niet zo. UCLA had een voorsprong van drie punten met nog 2:46 over, waarmee een achterstand van 10 punten werd uitgewist. Het seizoen leek op de rand voor de landskampioen. Totdat Johnson en Angel Reese aan de slag gingen. Aan het einde van het seizoen maakten beide spelers ernstige fouten. Reese maakte haar eigen vrije worpen met nog 1:46 te gaan om LSU op voorsprong te zetten. Johnson haalde het met 1:33 om de voorsprong uit te bouwen.

Vanaf dat moment namen de Tigers de controle over, vooral nadat Johnson met nog 44,4 seconden te gaan naar de rand reed voor een lay-up om de voorsprong uit te breiden naar vier. LSU-fans brulden. De Tigers overleven zaterdag in Albany en gaan door naar de Elite Eight – terwijl ze hun kansen op herhaling behouden.

Op dezelfde langverwachte dag Washington Post-bestand In een recent bericht van Kim Mulkey heeft LSU met hetzelfde gevecht gespeeld als de hoofdcoach heeft laten zien sinds ze vorige week een preventieve verklaring aflegde over hoe ze zichzelf zal verdedigen tegen wat volgens haar een ‘hitstuk’ zal zijn. Zeker, de Tigers openden de wedstrijd met meer voorsprong, maar toen ze in de eerste helft de kleedkamer binnenkwamen, leek het er niet op dat het nog veel meer strijd zou vergen.

READ  De Giants verloren een wedstrijd van Coors die ze verdienden te verliezen, maar die ze hadden kunnen winnen

Ze hadden een voorsprong van zeven punten. Johnson was de beste speler op het veld, want een mooie draai aan Kiki Rice was genoeg om haar op te laten staan ​​tegen de divisie van LSU en om meer hype te vragen als uitroepteken voor een geweldige eerste helft.

Maar UCLA begon in het derde kwartaal de leiding weg te nemen, vooral nadat Reese met haar derde fout naar de bank ging. De langeafstandsschoten begonnen eindelijk te vallen, toen Londyn Jones back-to-back driepunters sloeg, en Charisma Osborne er ook één sloeg. Vanaf daar ging het heen en weer naar het vierde kwart.

UCLA was de pionier. Toen vocht LSU terug. Toen werd het gekoppeld. Toen veranderde de leiding. Het bleef doorgaan tot de laatste anderhalve minuut, toen de Tigers simpelweg te veel waren voor de Bruins. Reese zat lange tijd in grote problemen, maar toen het team haar nodig had, haalde ze het meeste uit haar tijd op de vloer.

Ze eindigde met 16 punten en 11 rebounds. Johnson leidde alle scorers met 24 punten en voegde 12 rebounds toe.

Voordat ze de rechtbank verliet om naar de kleedkamer te gaan, keerde ze weer terug naar de LSU-sectie, glimlachend met haar grootste glimlach. Ontdek precies wat deze overwinning betekent.