mei 13, 2024

Harry Kane mist de eerste trofee van zijn carrière als Bayern München met 3-0 verliest van RB Leipzig in de DFL-Supercup

Harry Kane miste het winnen van de eerste trofee van zijn carrière nadat zijn ploeg Bayern München zaterdag met 3-0 verloor van RB Leipzig in de DFL-Supercup.

De 30-jarige Kane maakte zijn debuut bij Bayern als invaller in de tweede helft tegen Leipzig, en zijn transfer naar de Beierse club werd pas op de ochtend van de wedstrijd bevestigd.

Bayern plaatste later op zaterdag foto’s van Kane-training met zijn nieuwe Bayern-teamgenoten en men dacht dat er een kans was dat de aanvoerder van Engeland aan de wedstrijd zou beginnen, maar het was de 18-jarige Matthijs Tal die in plaats daarvan de leiding nam.

Dani Olmo van Leipzig scoorde tweemaal in de eerste helft, waardoor Bayern in de eerste helft op een achterstand bleef. Daarna voerde coach Thomas Tuchel drie wijzigingen door in de tweede helft, toen Kim Min-jae Matthijs de Ligt verving om zijn Bayern München-debuut te maken nadat hij eerder deze zomer een contract had getekend bij Napoli. Naseer Mazrouei en Kingsley Coman voegden zich bij Benjamin Pavard en Konrad Leimer, die ook zijn debuut maakten bij Bayern na zijn vertrek uit Leipzig aan het einde van vorig seizoen.

Kane werd vroeg in de tweede helft gestuurd om op te warmen, waarvoor de spits staande ovaties kreeg van de Bayern-fans in de Allianz Arena.

Hij kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg een nederlaag leed in hun eerste wedstrijd van het seizoen, want Olmo voltooide zijn hattrick vanaf de penaltystip een paar minuten nadat de voormalige Tottenham-speler halverwege de helft arriveerde.

READ  Six Nations 2024: Frankrijk 13-13 Italië - Paolo Garbisi mist een blessuretijdstraf en bezegelt een historische overwinning voor Italië

Kane won geen trofee tijdens zijn 12-jarige carrière bij Tottenham, met de twee nederlagen die ze het dichtst in de buurt kwamen in de League Cup-finale in 2015 en 2021.

De overwinning bezorgde Leipzig zijn allereerste overwinning in de DFL-Supercup. Bayern won de titel – waarin de Bundesliga-titelwinnaar en de Bundesliga-winnaar het tegen elkaar opnemen – in zes van de laatste zeven seizoenen.

Kane zou vrijdag zijn Bundesliga-debuut kunnen maken, wanneer Bayern afreist naar Werder Bremen in de openingswedstrijd van het seizoen.