april 28, 2024

VS 2-0 Mexico (24 maart 2024) Wedstrijdanalyse

de Verenigde staat Het nationale herenvoetbalteam zette zijn dominantie in de CONCACAF Nations League en zijn regionale rivalen voort Mexico – met een 2-0 overwinning en de derde titel op rij in de competitie in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, op zondagavond.

Tyler Adams Thunderbolt scoorde in de eerste helft en Giovanni Reina Hij voegde na rust met een krachtig schot het tweede doelpunt toe, waardoor het Amerikaanse team met een beroemd doelpunt de overwinning behaalde.”Dos Cero“Het resultaat en de mate van verlossing na een weinig inspirerende overwinning Jamaica Donderdag in de halve finale van de Nations League.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Adams, die uit voorzorg als invaller inviel tijdens de rust, zei: “Ik maak niet voortdurend dit soort doelpunten, maar ik ben blij dat ik vandaag zo'n doelpunt kan maken.”

“Ik kom altijd opdagen voor de grote wedstrijden”, voegde Adams eraan toe, die net is teruggekeerd naar zijn club Bournemouth.

Het resultaat zorgde ervoor dat het team van Gregg Berhalter de titel van de European Nations League behield, na het winnen van de eerste twee edities van de competitie, in 2021 en 2023, en de ongeslagen reeks tegen Mexico uitbreidde naar een record van zeven wedstrijden.

Adams, die zijn eerste start voor de Verenigde Staten in 475 dagen maakte, zette de wedstrijd aan het einde van de eerste helft op zijn kop en vuurde een verbluffend schot af van grote afstand om te scoren. Guillermo Ochoa Het bezorgde de Amerikanen in de eerste helft een nipte voorsprong.

READ  March Madness: Alabama trekt zich terug achter Clemson en bereikt de eerste Final Four ooit

Terwijl Mexico weer in de wedstrijd wilde komen, profiteerde Reina van een slechte ontruiming uit het strafschopgebied en vuurde een schot langs Ochoa bij de eerste paal om de Amerikaanse voorsprong te verdubbelen.

Scheidsrechter Drew Fisher stopte de wedstrijd kort voor het einde van de reguliere speeltijd en stopte hem vervolgens opnieuw in de verlenging in overeenstemming met stap twee van het antidiscriminatieprotocol van CONCACAF nadat er herhaaldelijk anti-homogezangen uit het publiek waren gehoord toen de Amerikaanse doelman. Matt Turner Hij nam zijn eigen doeltrappen.

De halve finale van de UEFA Nations League van vorig jaar tussen de Verenigde Staten en Mexico in Las Vegas eindigde ongeveer vier minuten te vroeg vanwege gezangen van Mexicaanse fans, die jarenlang de doelmannen van de tegenstanders hebben beledigd.

Nadat hij tweemaal een rechterhamstringblessure had opgelopen die een operatie vereiste, had Adams sinds het WK van 2022 niet meer voor de Verenigde Staten gespeeld voordat hij donderdag in de 63e minuut inviel en in de 100e minuut vertrok vanwege een minutenbeperking.

UMSNT-spelers vieren feest nadat ze Mexico hebben verslagen in de finale van de CONCACAF Nations League.

Zijn optreden bij de club was beperkt tot 21 minuten tussen 11 maart 2023 en 13 maart vorig jaar, toen hij twintig minuten lang terugkeerde van een blessure met Bournemouth tegen Luton Town in de Engelse Premier League.

Adams is samen met Josh Wolff de enige Amerikaan in de afgelopen veertig jaar die zijn eerste twee eigen doelpunten scoorde El Tri Hij scoorde ook in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico in september 2018.

Nog steeds op de minutenlimiet werd Adams aan het begin van de tweede helft vervangen door Johnny Cardoso.

READ  Dierenactivisten Aimek Eko en Katia Shoukry verstoren het spel Bells Rams

Reina, die dit seizoen beperkt was tot slechts één competitiewedstrijd met Borussia Dortmund en Nottingham Forest, scoorde zijn achtste interlanddoelpunt. Een voorzet van Christian Pulisic werd geblokt door verdediger Johan Vazquez. De bal raakte van de Amerikaanse spits Hajj Wright en keerde terug naar Vasquez, die de bal met zijn hoofd probeerde weg te werken. Reina liet de bal stuiteren en versloeg Ochoa vanaf 16 meter naar de eerste paal.

Fisher kreeg aanvankelijk een penalty toegekend voor de uitdaging van Anthony Robinson op Santiago Jimenez kort na het doelpunt van Reina, maar na een videorecensie door Tatiana Guzman uit Nicaragua maakte de scheidsrechter de fout ongedaan en gaf de aanvaller een gele kaart voor de simulatie.

Berhalter bracht donderdag vijf wijzigingen aan in zijn basisopstelling in de 3-1 verlenging van Jamaica, met rechtsback Serginho Dest, centrale verdediger Tim Ream, middenvelders Adams en Reyna en spits Wright. Zij vervingen Joe Scully, Myles Robinson, Yunus Musa, Malik Tillman en Folarin Balogun.

Mexico-coach Jaime Lozano bracht rechtsback Jorge Sanchez en spits Hirving Lozano in de plaats van Julian Araujo en Julian Quiñones.

Zowel de Verenigde Staten als Mexico gaan zich nu voorbereiden op de Copa America van deze zomer, die van 20 juni tot en met 14 juli in de Verenigde Staten wordt gehouden.

Jamaica versloeg Panama met 1-0 in de wedstrijd om de derde plaats dankzij het doelpunt van Dexter Lembekissa in de 41e minuut.

In dit verhaal is informatie van The Associated Press gebruikt.