april 30, 2024

Regan Richardson, Duke die zich verzamelde na de staat Ohio, bereikt de Sweet 16

COLUMBUS, Ohio – Regan Richardson scoorde 28 punten en voegde zeven rebounds toe toen nummer 7 geplaatste Duke zich herstelde van een achterstand van 16 punten in de eerste helft en zondag nummer 2 Ohio State met 75-63 versloeg en een plaats verdiende in de Sweet 16 van het NCAA-toernooi voor dames voor het eerst sinds 2018.

Richardson sloeg een 3-pointer vanaf de vleugel en bezorgde Duke een voorsprong van 59-57 met nog 5:21 over. Dat zorgde voor een 13-2 voorsprong voor de Blue Devils, waardoor de wedstrijd buiten bereik kwam.

Ashlon Jackson scoorde 13 punten en Tina Meyer voegde er 11 toe voor de Blue Devils (22-11), die doorgaan tegen de winnaar van Syracuse-UConn in Portland, Oregon.

“We zijn erg trots op de manier waarop het team vandaag speelde”, zei Richardson, die dit seizoen gemiddeld 11,9 punten per wedstrijd scoorde. “Ik denk dat we op zestien punten waren gedaald, en daar hadden we geen last van. We bleven bij elkaar en konden weer naar boven klimmen.”

Duke's overstuur overwinning was pas de tweede keer in het toernooi dat een lager geplaatst team won. De beste zaden waren 31-1 in de openingsronde.

Coty McMahon leidde de Buckeyes met 27 punten. De meeste zaten in de verf. Ohio State probeerde slechts negen driepunters en maakte er pas één toen er nog 12,2 seconden over waren in de wedstrijd.

Celeste Taylor, die voor het seizoen van Duke naar Ohio State verhuisde, scoorde slechts zes punten voordat hij een fout maakte met 6:38 te gaan in de wedstrijd.

READ  Agent zegt dat Damian Lillard's Instagram Live "gewoon toeval" is met Will Smith's Miami-nummer

“Ze speelden beter”, zei Kevin McGuff, coach van Ohio State. “Ze verdienden het om te winnen. We speelden niet goed vandaag.”

De dringende verdediging van de staat Ohio veroorzaakte al vroeg problemen met Duke toen de Buckeyes een voorsprong van 16 punten opbouwden. Maar de Blue Devils kwamen sterk terug. Een run van 12-2 bracht de voorsprong van de Buckeyes terug naar 36-32 tijdens de rust.

“Deze jongens hebben zich nooit teruggetrokken”, zei Duke-coach Kara Lawson. “In de groep zaten ze opgesloten. Ze hielden hun vertrouwen, ook al hadden we aan het begin van de wedstrijd het gevoel dat we de sportschool uit waren. We kwamen terug met balbezit.”

De Buckeyes vielen een beetje uit elkaar, zei McGuff.

“We hebben in het eerste kwart al vroeg in de wedstrijd goede schoten geschoten en de bal met energie en discipline teruggekaatst”, aldus McGuff. “Naarmate de wedstrijd vorderde, raakten we in de aanval uit de pas en Duke speelde een heel goede verdediging, dus daar hadden ze een hand in. Toen vielen we echt uit elkaar met onze eigen rebound.”