mei 3, 2024

Caitlin Clark uit Iowa State wint March Madness-opener terwijl scheidsrechter wordt verwijderd tijdens NC State-Chattanooga-wedstrijd vanwege 'achtergrondconflict'

Rebecca Gratz/NCAA Afbeeldingen/Getty Afbeeldingen

Kaitlyn Clark maakt een basket voor de Holy Cross Crusaders tijdens de eerste ronde van het NCAA-toernooi voor dames.

CNN

Kaitlyn Clark scoorde 27 punten toen de Iowa Hawkeyes de openingswedstrijd wonnen Maartgekte op zaterdag.

Clarke begon langzaam voordat ze uiteindelijk haar bereik vond, aangezien ze de katalysator bleek te zijn voor 91-65 zege voor nr. 1 zaad Iowa boven de nr. 16 Holy Cross Crusaders in Carver-Hawkeye Arena in Iowa City.

De 22-jarige miste negen van haar eerste elf schoten, maar had nog steeds op andere manieren invloed op de wedstrijd, door tien assists en acht rebounds toe te voegen in een compleet optreden.

Na de overwinning in de eerste ronde vertelde Clark hoe “gefrustreerd” het hele team was in het eerste kwart, maar ze konden kort daarna weer op het goede spoor komen.

“Dit is een spel waar je vanaf het begin controle over wilt hebben”, vertelde Clarke aan verslaggevers. “We hebben waarschijnlijk met een beetje roest gespeeld. Ze hebben de verf echt ingepakt – er zaten vier mensen in, en het was heel moeilijk om bij de mand te komen.

“We zijn pas echt in de aanval gegaan in het tweede kwartaal. … Ik denk dat ik een beetje gefrustreerd was, maar ik denk dat dat komt doordat we weten wat er nodig is om te komen waar we willen zijn.

Kate Martin voegde 15 punten en 14 rebounds toe, en Addie O'Grady voegde 14 punten toe.

Clark, die tijdens het reguliere seizoen de topscorer aller tijden van de NCAA Division I werd, verhoogde het totaal van haar carrièrepunten naar 3.798 punten.

Iowa State gaat door naar de tweede ronde, waar het maandag in de ronde van 32 tegenover nummer 8 van zaad West Virginia staat.

Elders werd een scheidsrechter verwijderd tijdens de rust van een wedstrijd in de eerste ronde van het NCAA Tournament voor dames tussen nr. 3 NC State en nr. 14 Chattanooga vanwege een “achtergrondconflict”.

Volgens een verklaring van een poolreporter: “Er was een vervanging van wedstrijdofficials tijdens de rust van de wedstrijd Chattanooga-North Carolina in de eerste ronde, omdat we er na de start van de wedstrijd van op de hoogte werden gebracht dat Umpire 2 Tommi Paris een achtergrondconflict had dat, indien bekend , zou haar op dat moment beletten te werken.” Spel op maat.

Ben McKeown/AFP

Tommy Paris (links) kijkt toe terwijl Sania Rivers van NC State de bal hanteert tijdens de eerste helft van de wedstrijd tegen Chattanooga.

“De beslissing werd genomen om Angelica Suffrin, die de leiding had in de eerste wedstrijd van de sessie, te verplaatsen naar de positie van Scheidsrechter 2, omdat zij de meeste ervaring op het veld opleverde en ervoor zorgde dat de wedstrijd over een volledig scheidsrechtersteam kon beschikken, evenals op het veld. stand-by.”

Volgens het dossier van ParijsZe behaalde een masterdiploma in openbaar bestuur aan de Universiteit van Tennessee in Chattanooga.

NC State versloeg Chattanooga comfortabel met 64-45 en ging door naar de tweede ronde van March Madness, waar ze het opnemen tegen Tennessee.

READ  College Football Playoff Week 13 Winnaars en verliezers: Michigan reist naar de staat Ohio