april 29, 2024

Kaitlyn Clark, Iowa schudt 'roest' van zich af om voorbij Holy Cross te komen in het NCAA-toernooi

IOWA CITY – Dit was niet het begin van March Madness dat Iowa of Caitlin Clark wilden, maar in een maand van overleven en vooruitgang deden de Hawkeyes precies dat in een overwinning van 91-65 op Holy Cross in hun NCAA Tournament-wedstrijd in de eerste ronde Zaterdag.

“Ik denk dat het eerste kwartaal ons waarschijnlijk allemaal op de een of andere manier heeft gefrustreerd”, zei Clark. “Ik heb het gevoel dat dit het spel is dat je vanaf het begin wilt domineren, want dat is wat je carrière voedt. Zoals coach (Lisa Bluder) zei, denk ik dat we waarschijnlijk met een beetje roest speelden.

Het is dertien dagen geleden dat de Hawkeyes de conferentietrofee in de wacht sleepten na het titelspel van de Big Ten Tournament, en die pauze van bijna twee weken leek vooral duidelijk toen nr. 1 geplaatste Iowa State er niet in slaagde nr. 16 geplaatste Holy Cross te verslaan.

De kruisvaarders kwamen naar buiten met een agressieve, fysieke verdediging die de verf vulde en tot vroege problemen voor de Hawkeyes leidde. Als team schoot Iowa de bal goed in het eerste kwart – 46 procent vanaf de vloer, inclusief het raken van drie van de vijf schoten van buiten de boog – maar de zes balomslagen van Iowa (die Holy Cross in zeven punten veranderde) maakten elke vorm van potentieel teniet. vroege voorsprong had.Het is mogelijk om het op te bouwen door middel van heet bakken.

In het tweede kwartaal begon Iowa State in vorm te komen, met een aantal opeenvolgende defensieve stops en het opruimen van weggeefacties. De Hawkeyes versloegen Holy Cross met 25-9 in het tweede kwart en bouwden een rustvoorsprong van 18 punten op die de rest van de wedstrijd stand hield.

READ  Bekijk de Chicago Marathon van 2022 live - NBC Chicago

Vooral dit kwartaal liet zien hoe gevaarlijk de Hawkeyes kunnen zijn als ze op de goede weg zijn. Ze kwamen weg met een run van 19-6, waaronder vijf drieën van vijf verschillende spelers, terwijl Clark de verdediging uitrekte en naar binnen ging om bij de vrije worplijn te komen. Terwijl Iowa State back-to-back stops maakte en op de aanval klikte, leek de voorsprong onmiddellijk groter te worden.

“Ik denk dat dat een van de beste aspecten van dit team is: we zijn altijd in de wedstrijd, ongeacht de situatie”, zei Clark.

Ondanks de trage start van Clark (2 van 8 vanaf de vloer in de eerste helft) en zes keer balverlies in de eerste helft, zette de senior haar gebruikelijke indrukwekkende prestatie neer en sloot de dag af met 27 punten, 10 assists en acht rebounds (en geen enkele in de eerste helft). tweede helft). transformaties). Kate Martin, zesdejaars senior, noteerde een double-double (15 punten, 14 rebounds), terwijl reserve-aanvaller Addison O'Grady – die in de tweede helft een verhoogd gebruik zag vanwege aanvaller Hannah Stolke die aan migrainesymptomen leed – een seizoenshoge score van 14 scoorde. Punten vanaf de bank.

Naast de veronderstelde terugkeer van Stoelke zullen de Hawkeyes waarschijnlijk ook vijfdejaars guard Molly Davis terugbrengen in de opstelling voor de wedstrijd van maandag in de tweede ronde tegen West Virginia. Davis, die dit seizoen gemiddeld zes punten, drie assists en drie rebounds per wedstrijd scoorde, liep tijdens de reguliere seizoensfinale een knieblessure op. Het hebben van een andere belangrijke speler om Clark op de verdedigingshelft te helpen zou maandag van cruciaal belang kunnen zijn, aangezien de Mountaineers een verstikkende verdediging en druk van het volledige veld gebruiken om omzet af te dwingen.

READ  NBA-play-offfoto: Thunder wordt nummer 1 in het Westen; De Suns en Pacers verzekeren het laatste bod in elke conferentie