april 29, 2024

Jazz verslaat Blazers ondanks rookie highs

De Portland Trail Blazers faalden in hun comebackpoging Utah-Jazz Hij verloor donderdagavond met 122-114. Utah wist in het derde kwartaal een enorme voorsprong op te bouwen, waardoor de Blazers ondanks een geweldig vierde kwartaal de achterstand nog lang niet konden goedmaken.

De Blazers hadden twee opmerkelijke wedstrijden van hun rookies, waarbij Scott Henderson 23 punten scoorde en Toumani Kamara 18 punten toevoegde. Henderson noteerde ook een career-high in assists met 10, wat de eerste double-double van zijn carrière markeerde.

De Jazz leidde met 27 punten van Collin Sexton. Utah kreeg ook 24 punten van Simone Fontecchio en 23 van Talen Horton-Tucker. Walker Kesler had ook zeven blocks in zijn carrière in de wedstrijd.

Eerste kwartier

Kesler opende de score van het spel met een alley-oop dunk van Sexton. Dit zette de toon voor de agressieve verfaanval van de Jazz vroeg in de wedstrijd. Utah’s eerste 10 punten kwamen in de verf of vanaf de vrije worplijn. Aan de andere kant was Deandre Ayton het middelpunt van de aanval, aangezien hij zes vroege punten scoorde bij zijn eerste drie schoten van de wedstrijd.

De aanval van de Blazers was luid en kreeg bijna elke keer gemakkelijke baskets op de grond. De verdediging kon de Jazz er echter niet van weerhouden om bijna negen minuten in de wedstrijd meer dan 70% van het veld te schieten. De Blazers stonden met 29-20 achter met nog drie minuten te gaan in het kwartaal, ondanks een score van 47%.

De bank gaf Portland laat in Game 1 de broodnodige frisse wind. Een paar Henderson assists op driepunters, de eerste van Kamara en de tweede van Malcolm Brogdon, brachten de Blazers tot binnen vier punten. Henderson volgde het indrukwekkende spelmaken op met een enorme dunk na twee Jazz-baskets om de voorsprong weer op te bouwen. Utah leidde Portland aan het einde van het eerste kwartaal met 38-30.

READ  Regan Richardson, Duke die zich verzamelde na de staat Ohio, bereikt de Sweet 16

Tweede kwartier

Aan het begin van het tweede kwart probeerden de Blazers een andere strategie om het gat te dichten: simpelweg de Jazz verslaan. Terwijl de verdediging mat bleef, wist Portland de voorsprong van Utah in de eerste twee minuten van het kwart terug te brengen naar drie punten op drie driepunters.

Helaas voor de Blazers is hun verdediging niet verbeterd. Toen er geen schoten meer vielen, bleef het tekort groeien. Een 9-1 run bracht de Jazz naar een hoger niveau met dubbelcijferige schoten van diep en de mogelijkheid om in de verf te eindigen. Positief in de aanval was Kamara, die zijn tweede en derde driepunter sloeg. Hij was de enige speler die Portland in de wedstrijd hield. Kamara scoorde 14 punten bij actief schieten, waaronder drie schoten van diep, met nog vijf minuten te gaan in het tweede kwart. De Blazers stonden echter nog steeds met 62-48 achter.

Enkele sterke aanvallen van de Jazz, vooral Fontecchio, zetten de scoringsdrift van de Jazz voort. Portland sloot de eerste helft af met een voorsprong van 15 punten, 69-54. De scorende leiders, beiden in Utah, waren Fontecchio en Sexton, die de helft afsloten met 16 punten.

Derde kwart

Noch de Blazers, noch Jazz konden vroeg in de tweede helft de bodem van de basket vinden. Dit deed Portland veel meer pijn, aangezien de voorsprong van Utah groeide, zij het langzaam, in plaats van te krimpen. De Blazers wisten in de eerste drie minuten van het kwart slechts twee punten te scoren.

READ  Bill Belichick verlaat Patriots Coach na 24 seizoenen en 6 Super Bowls: bronnen

Kamara behaalde zijn 16e punt van de wedstrijd ongeveer drie minuten in het derde kwartaal en zette daarmee een nieuw carrièrehoogtepunt neer. De rest van het team kon zijn inspanningen niet evenaren omdat de verdediging van Portland zwak bleef. Ze gaven bijna elke keer punten op aan de Jazz. De voorsprong groeide tot meer dan 20 punten na een fast-break lay-up van Horton-Tucker met nog zeven minuten te gaan in het derde kwartaal.

Utah bleef de extreem zwakke verdediging van de Blazers blootleggen toen Portland met een run van 15-0 met 92-60 achterbleef. Portland stond in het derde kwart met 23-6 achter met nog iets meer dan vier minuten te gaan in de periode. Het punt werd uiteindelijk beëindigd door een hoekschop voor Henderson, hoewel het weinig deed om het bloeden te stoppen.

Aan het einde van de periode bleef Henderson de enige speler die de bal in de basket kon plaatsen, en hij volgde dat op met een enorme layup, layup en-1 en een 3-pointer in ongeveer anderhalve minuut. De Blazers stonden aan het einde van de derde periode echter nog steeds met 103-76 achter.

Het vierde kwartaal

Het vierde kwart begon met hetzelfde. Het hoogtepunt van Portland, dit keer een Shaedon Sharpe-layup, verstoorde kort een 10-4 Jazz-run waarmee het kwartaal was begonnen.

Nu ze allebei op de bank zitten, beginnen de Blazers eindelijk tekenen van leven te vertonen. Jabari Walker en Chris Murray hielpen Portland aan een 10-0 run om de achterstand met nog zes minuten te gaan terug te brengen tot 23 punten. Henderson leverde zijn derde touchdown van de wedstrijd af, waarna een fout werd gemaakt bij een schot op het volgende balbezit, wat hem 20 punten opleverde, een nieuw carrièrehoogtepunt.

READ  The Capitals voorspelden openingsavondrooster na de ondertekening van Dylan Strom

Een sterk vierde kwartaal hielp de Blazers het gat te dichten naar een meer respectabele eindscore. Een achterstand van 15-2 in de wedstrijd bracht Portland binnen 11 punten, maar het was te laat om echt uit te dagen. Duop Reath scoorde alleen al in het vierde kwartaal 15 punten, wat een enorme impuls gaf. Portland versloeg uiteindelijk de Jazz 38-19 in het vierde kwartaal.